Når praksis sander til

Kender I det med, at det er som om praksis ‘sander til’? En konkret udfordring, som du eller dine kollegaer sidder fast i? I kan have fornemmelsen af at have prøvet alt, men sidder stadig fast og ved ikke rigtig hvad I nu skal gøre.

Måske har I også prøvet den sædvanlige tilgang, hvor man inddrager kollegaer, konsulenter eller ledere. Og det er bestemt rigtig godt, men ofte sker det, at det ikke løser den helt konkrete udfordring, som I står med i praksis.

Vi har haft den fornøjelse at være med til at vriste mange fri af tilsandede situationer, og være med til at lette byrden og trykket på de pressede skuldre. Vi har mærket og hørt lettelsens suk, og set den energi der frigøres, når nogen oplever den tilfredsstillelse der er i at vriste sig fri af noget, der har været helt sandet til.

Vi har knoklet med en gruppe drenge i en lang periode. Det er som om de har besluttet sig for at vende ryggen til alt hvad der har med skole at gøre. Vi bruger alt vores energi på det, og ved ikke hvad vi skal gøre.

I Center for Praksisudvikling kan vi tilbyde jer en anden vej, hvor du og dine kollegaer kommer tættere på de konkrete fænomener I er udfordret af og hvor I med små justeringer og konkrete handlinger i praksis kommer fri af den låste situation som i befinder jer i.

Det viser sig nemlig ofte at være små ting der gør en stor forskel i praksis. Derfor anvender vi en undersøgende og udforskende arbejdsform, hvor vi sammen kan zoome ind på det vi er udfordret af, hvad vi kan prøve at gøre for at vriste os fri af en given situation og ikke mindst, hvad der sker når vi vælger at gøre noget lidt andet end vi plejer.

For os er det at lære noget nyt tæt forbundet med at gøre noget andet. Der er fordi vi arbejder praksisnært og erfaringsbaseret. Og for os peger erfaring fremad idet vi altid har mulighed for at gøre os både nye og lærende erfaringer i vores praksis.

Er du blevet nysgerrig og har du lyst til at vide mere om vores tilgang, vores konkrete arbejdsform og de erfaringer vi har gjort med ledere, lærere og pædagoger når praksis sander til. Så tag endelig kontakt. Så giver vi en kop kaffe.

Vil du vide mere?

Lær, hvordan I med praksisudvikling, skaber markante resultater for at trives, lære og være, i skole og dagtilbud.

Kontakt os – vi kommer gerne forbi.

Kontakt

Jesper Kvist Mølgaard