Ny viden gennem nye erfaringer

Center for Praksisudvikling hjælper kommuner, skoler og institutioner med at forbedre børn og unges muligheder for at trives, at lære og at være.

Vi tilbyder konkret viden om, samt konkrete tilgange og arbejdsformer der anviser hvordan, man som professionel kan lære i egen praksis og af egen praksis.

 

Vores tilgang

Når nyt skal læres og forbedringer skal ske, beder man ofte professionelle om at forlade egen praksis for en stund, for at lære noget nyt, anden steds. Men hvorfor forlade egen praksis når noget nyt skal læres?

I Center for Praksisudvikling anerkender vi, at det er komplekst at håndtere pædagogiske og didaktiske fænomener. Vi ved godt, at praksis ikke er en arena, der lader sig styre eller tæmme på afstand. Eller at generel viden eller abstrakte teoretiske termer og betragtninger kan udsige hvordan man skal løse en specifik situation eller konkret udfordring i praksis.

Professionel læring og udvikling, bør derfor i højere grad, kaldes hjem og forbindes direkte til de konkrete situationer og fænomener der udspiller sig i den arena hvor man som professionel har sit daglige virke.

I Center for Praksisudvikling tilbyder vi viden om og erfaring med, hvordan man som professionel kan lære i egen praksis og lære af egen praksis.

Vi kan fx vise dig hvordan man gennem undersøgende arbejdsformer kan understøtte professionelle i at blive mere udforskende, afprøvende og lærende i egen praksis. Hvordan man forbinder det at lære noget nyt med det at gøre noget andet. Eller hvordan man kobler den professionelle læring direkte til børnenes eller elevernes muligheder for at trives, at lære og at være. Helt praktisk talt!

Er du blevet nysgerrig og har du lyst til at vide mere, så tag endelig kontakt. Så giver vi en kop kaffe.

Vil du vide mere?

Lær, hvordan I med praksisudvikling, skaber markante resultater for at trives, lære og være, i skole og dagtilbud.

Kontakt os – vi kommer gerne forbi.

Kontakt

Jesper Kvist Mølgaard